OM JEANETTE

Ret grøn – og ellers (næsten) helt normal

Ja, indrømmet – jeg ER ret grøn. Og kunne et hjerte være født grønt, så var mit det;-)

Mit haveliv startede som en hobby og hånden på hjertet, så var havearbejdet en sur pligt, da jeg var barn. I dag er pligt vendt til glæde og haven min store passion, som jeg er så priviligeret at nyde både professionelt og privat. Mit hjerte brænder for at sprede haveglæde og jeg elsker at lege med planter, kreere nye kombinationer og studere, hvordan nye plantepotporrier udvikler sig. Og kan jeg smitte dig med min grønne haveglæde, så gør jeg det gerne.

Havehjælp til dig og dine havedrømme

Jeg brænder for at indrette og tegne personlige haver og uderum, der holder og er til at holde. Min mission er at hjælpe dig til et godt haveliv med udgangspunkt i dig og din have. For mig er et hvert menneske og en hver virksomhed, forening og institution unik og fortjener sin unikke have og grønne uderum. I min verden afspejler en god have og et godt uderum netop vores forskellige personligheder, smag og behov. Jeg sætter en ære i at designe en have og et uderum, der er en daglig glæde for dig året rundt.

Jeg har selv prøvet at starte med en ny have – ja faktisk flere og alt fra den gamle byhave til den nye villahave – og inden jeg selv tog springet til at videreuddanne mig, så har jeg fået hjælp fra flere forskellige havearkitekter. Faktisk var det netop mit ønske om give en god personlig, arkitektonisk og plantefaglig rådgivning, der tager udgangspunkt i dig og dine drømme, der fik mig til at videreuddanne mig og starte som have- og landskabsarkitekt.

I dag kender jeg værdien af at få det store overblik, det giver at få tegnet en personlig og arkitekttegnet haveplan, før du planter. Haveplanen gør at du kan prioritere det vigtigste først, anlægge haven rigtig fra start og tage haverummene i etaper. Jeg har også kæmpet mine havekampe med alt fra store havedrømme, uregerligt ukrudt og manglende manpower, som også tidligere har spændt ben for at realisere mine ønsker til haven.

Have- og landskabsarkitekt

Efter at have videreuddannet mig sprang jeg i 2010 ud som have- og landskabsarkitekt. I dag lever & brænder jeg for at rådgive og tegne haveplaner til dig, som er have- og naturinteresseret.

Jeg tegner både haver til dig, som er privat haveejer, til virksomheder, boligforeninger oh institutioner som hospitaler. Jeg lægger vægt på at tegne personlige haveplaner, der er indrettet efter dig uanset om du er privat eller professionel, er førstegangs haveejer, lidt, eller mere erfaren.

Jeg har i mine år som have- og langskabsarkitekt haft fornøjelsen af at tegne og forme en række vidt forskellige haver og anlæg. Alt fra haveplanen til privathaven til de unge haveejeres første parcelhushave, den frodige familiehave og den vilde naturhave til havenplanen for den udsøgte byhave, taghave og den nemme rækkehushave. Lige fra planteplaner for det store staudebed i landbohaven og på godset til haveplanen for virksomhedens velkomstbede, byens grønne vejanlæg og den stimulerende sansehave og terapihave for hospitalet. I dag er landskabsplanen for den nye naturkirkegården også med i min portefolio.

Haveskribent og fotograf

Sideløbende skriver jeg artikler og fotograferer til fagblade og aviser om havetrends, design og plantevalg, der giver dig et gladere, grønnere og nemmere haveliv. I dag er jeg primært planteskribent til gartnernes fagblad Grønt Miljø og freelanceskribent hos Haveselskabets medlemsmagasin Haven og bliver hver gang glad og stolt, når jeg ser mit arbejde med at sprede haveglæde på tryk lykkes.

Det er stort at være grøn og få æren at stå i spidsen for Danske Planteskolers kampagne Grønne Pletter. At møde unge som ældre fra små byhaver og skolehaver til de engagerede seje vestjyder i Vester Nebel, som har plantet deres en byskov og grønt motionscenter.

Det er stort at være grøn og få æren at stå i spidsen for Danske Planteskolers kampagne Grønne Pletter. Her er jeg i godt selskab med Åse og Marianne, der er to af de mange grønne ildsjæle, som jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med for at gøre danskernes gladere og Danmark grønnere gennem planter.

Grøn ambassadør for planter

I en årrække har jeg også været ambassadør for Danske Planteskolers kampagne Grønne Pletter, som gave planter til frivillige ildsjæleprojekter,  og stået i spidsen for planteskolernes fælles markedsføring.

Planteskolerne har en stor plads i mit hjerte og branchens dygtige, grønne fagfolk er i dag en værdifuld faglig sparringspartner for min viden om planter.

Hvordan er jeg uddannet?

Oprindeligt er jeg uddannet agronom fra Københavens Universitet (tidligere Landbohøjskolen) og har i mange år haft en spændende karriere, hvor jeg har dyrket min glæde for naturen og mennesker gennem rådgivning, forhandling og kommunikation. Takket en bilulykke i 2003 fik jeg chancen for at videreuddanne mig til have- og landskabsarkitekt og gøre min passion for havedesign til min levevej.

Jeg har suppleret min kandidatuddannelse som agronom med tegne- og plantekurser og en uddannelse i Healthdesign, Haveterapi og Terapihaver på Københavns Universitet. En viden som jeg i dag bruger dagligt i min grønne virke.

Samtidig har jeg en uddannelse fra Journalisthøjskolen i Aarhus og en række fotokurser, som giver mig et fagligt fundament for at skrive som haveskribent og arbejde som fotograf.

Privat er jeg mor til de her to skønne og snart flyvefærdige teenagere, Astrid, der bliver 18 somre til juli, og Peter, der blev 16 år her i maj. Begge har lagt hænder og ører til mange havehistorier, fuglefotos og sommerferier fuld af haverejser. Billedet har et par år på bagen og er simpelthen mit kæreste havebillede.

Privat er jeg mor til de her to skønne havehjælpere, Astrid, der i dag er 24 somre, og Peter, der er 22 år. Begge har lagt hænder og ører til mange haveoplevelser og ferier fulde af havebesøg.

Leger og eksperimenterer i min egen have

Privat eksperimenterer jeg selv lystigt med planter og dyrker haveglæden. I 18 år har jeg afprøvet planter og testet mine havedesign-ideer i min villahave i udkanten af Hadsten, som jeg selv har bygget op fra bar mark. Nu har jeg solgt haven (og huset) og er igang med at omdanne min skov- og sommerhushave i et af Danmarks skønneste naturområder ved Mossø. Her holder jeg fri, følger naturen og lader op mens jeg er i ét med Danmarks dejlige natur.

Verden er fuld af herlig haveinspiration

Jeg finder inspiration til smukt havedesign og spændende plantekombinationer lige fra grøftekanten langs de danske landeveje og byens villahaver til internationale haveudstillinger, parker og beplantninger blandt andet ved Chelsea Flowershow. Jeg er født nysgerrig med appetit på naturen, haver, planter og mennesker og  elske at lære mere om hvilke planter, der vokser hvor og spiller flot sammen.

Jeg rejser ofte og gerne rundt i Danmark og lande som England, Tyskland, Holland og Sverige for at følge med i seneste nyt på have- og plantefronten, udvide mit plantekendskab og arkitektoniske færdigheder. Så jeg har bogstaveligt talt jordens dejligste job – og jeg har selv skabt det – godt hjulpet af alle de skønne mennesker, som jeg har mødt og fået uvurderlig hjælp af på livets vej.

Så ja, jeg er som du kan høre RET GRØN, min haveglæde er stor og kan jeg hjælpe dig med at skabe dit gode haveliv, så er min glæde gjort. Jeg vil elske at give dig en hjælpende hånd med på din vej og håber at du finder inspiration her til at komme videre med dit gode haveliv.

Du er altid velkommen til at skrive til mig på haveriget@gmail.com, hvis du har spørgsmål og brug for hjælp til at skabe glæde i dit haveliv.

Mange havehilsner

Jeanette

IMG_7202

Lige fra jeg tog mine første, selvstændige skridt har jeg elsket at boltre mig i naturen med skoven, grøftekanten og haven omkring mig. Som barn var det landbohaven og de sydvestsjællandske skove, der flittigt blev udforsket. Siden har jeg boet 12 forskellige steder i mit liv, rejst og mødt mange mennesker, haver og kulturer og har selv prøvet alt fra altankasse på Nørrebro og forstadshave i Montreal til byhave i Holstebro. I dag er jeg privilegeret med to haver. Den ene er her i min lille skov- og sommerhushave ved Mossø, hvor jeg drømmer og dyrker mange af mit livs havedrømme.