Farvestrålende ballerinaer folder sig ud

Tulipanernes højdeforskel giver også en spændende variation. Den mørkerøde 'Lasting Love' skulle i følge beskrivelsen være fem centimeter højere end de andre sorter, der er angivet til 50 cm. Det har mine Lasting Love-løg ikke læst og holder med sine 30 cm til de mest jordnære højder. Skyskraberen er den violette Yume No Murasaki', der når op på 60 cm.

Tulipanernes højdeforskel giver yderligere liv i bedet. Den mørkerøde ‘Lasting Love’ skulle i følge beskrivelsen være højere end de andre sorter. Det har mine Lasting Love-løg bare ikke læst og holder sig til de mere jordnære højder, mens den violette Yume No Murasaki’ er bedets skyskraber.

I dag var det seksten somre siden at husets yngste, så dagens lys første gang. Og hvordan kan man fejre dagen bedre end med en buket farvestrålende ballerinaer i Kenzofarvet selskab, som vinker velkommen til alle fra fødselar til forhavegæster? Nærmest som de havde planlagt deres udspring efter dagen, foldede de sidste mørkerøde i dansetruppen af liljeblomstrende tulipaner sig fuldt ud, da morgensolens varme stråler ramte dem.

Inspiration til knald på farverne

Sidste år forelskede jeg mig i min veninde Trines skønne kulørte liljeblomstrende tulipanblanding, som hun havde købt i en fin færdigblanding. Sådan nogle måtte jeg også prøve i år. Desværre var blandingen ikke længere at få, så jeg mixede mig selv frem og har derfor ventet spændt på resultatet. Og jeg er yderst tilfreds.

De flotte orange Ballerinaer startede med at blomstre for flere dage siden. En efter en følger de andre efter.

De flotte orange Ballerinaer startede med at blomstre for flere dage siden. En efter en følger de andre efter.

Vitaminindsprøjtning i forhaven

Valget om at placere den kulørte kenzoblanding faldt på forhaven, som er mit favoritsted i haven her. I forhaven færdes vi dagligt, her møder vi alle vores skønne naboer og her nyder vi dagens sidste solstråler. Så valget var let – farvebomben skulle sprænge i forhaven, og samtidig agere vitaminindsprøjning til alle eventuelle majtrætte morgengæster (og teenagere).

Løgene blev lagt i det lidt mørke ’sidebed’ langs takshækken, der skærmer af mod indkørslen. Her står de nu og folder sig fuldt ud til ære for dagens fødselar, vores kære gæster og naboer der kigger forbi.

 

Jeg har kreeret mit kenzofarvede mix af liljeformede tulipaner med lige dele af den dejlige orange 'Ballerina', den pink 'China Pink', den violette 'Yume No Murasaki' og den mørkerøde 'Lasting Love'.

Jeg har kreeret mit kenzofarvede mix af liljeformede tulipaner med lige dele af den dejlige orange ‘Ballerina’, den pink ‘China Pink’, den violette ‘Yume No Murasaki’ og den mørkerøde ‘Lasting Love’.

Blandt de nemme, sikre tulipaner

De liljeblomstrende tulipaner udmærker sig alle ved at være graciøse, som en elegant ballerina. Med deres høje stilke og lange, slanke og spidse kronblade ligner de som navnet angiver en lilje, når solen varmer dem op og både med deres form og farve løfter de bedet flot. Samtidig dufter de dejligt og har ry for at være blandt de mere holdbare tulipansorter, der kommer igen, så der er mange gode grunde til at vælge dem.

Det kan på alle måder kaldes ægte ballerina-udfoldelse til ’Sweet sixteen’.