Kaffegrums mod hyldtyve

IMG_3019Glæden var stor, da jeg fik plantet to velskabte eksemplarer af den sortrøde, fligetbladet hyld, Sambucus nigra ‘Black Lace’ i hvert sit bed i efteråret. Flot stod de nye planter også med knopper til langt hen i foråret. Men i maj indtraf mysteriet.

IMG_3023Den ene skød flot, mens den anden stod i stampe. Jeg synes, at jeg havde plantet og passet dem ens. Så hvad var årsagen?

IMG_3025 (1)Forleden aften fandt jeg håndgribelige beviser på årsagen. Den ene, tilbagestående hyld var omringet af brune banditter af den slimede slags. Måske ikke overraskende for mange i dette fugtige og lune forår.

IMG_3032

Siden har jeg hver aften patruljeret bedet med mælkebøttejernet. Og hylden har fået en værnende vold af kaffekrums, som det forlyder, at snegle ikke ynder at slæbe slimede krop igennem.IMG_3034

Nu krydser jeg fingrer for at redningsaktionen kom tidligt nok og er effektiv til at redde hylden. Samtidig fortsætter indsatsen med aftenpatruljer ledsaget af mælkebøttejern og fortsat kaffegrums-indsamling.