Grøn make-over af teenageværelset

Det er ikke hverdagskost at husets teenager ligefrem spørger om at komme med på plante-shoppetur. Det er intet mindre hvad der skete på tærkslen til det nye år. Og hvad udad tabes skal indad vindes. Så nu hvor haven ligger i vinterhi, er det jo dejligt at bruge fritiden på at forskønne huset med grønne planter. I weekenden tog Peter og jeg derfor på den store potteplanteindkøbstur i vores nærmeste havecenter. Gensynsglæden var stor, da både mor og søn fik en tur i retroplanteland mellem yukka-palmer, katusser og fingerphilodendron, som også var det helt store hit i 70’erne og 80’erne da jeg selv dyrkede grønt minigartneri på teenageværelset.

De truende minusgrader kostede lidt indpakningspapir inden planterne var klædt på til at komme på tur ud i kulden. Og så gik turen ellers hjem til det lune bryggers med udpakning og ompotning af husets grønne nyerhvervelser.

Nu står teenageværelset grønt og friskt som aldrig før med guldkugle, Echinocactus grusonii, i vindueskarmen og flerstammede elefantfod-yucca, Yucca elephantipes og ditto bånddracaena, Dracaena marginata, på gulvet og agerer levende grønne luftrensere mellem sportstasker og andet godt. Utroligt hvor godt grønt gør på en kold januardag og kan forvandle selv et teenageværelse til en hyggelig grøn oase.