Få varmen med en hurtig havebuket

IMG_7936

Har du svært ved at holde varmen? Så pluk dig en hurtig havebuket, der kan holde havehumøret højt, mens vi venter på at foråret vender tilbage.

Udenfor raser regnen og sneflokke kommer vrimlende. Det er på sådanne dage at grønt virkeligt gør godt. Det kræver blot at du – bogstaveligt talt – trækker det grønne med indendørs. Udenfor kræver det nemlig nærmest kedeldragt at holde temperaturen mere end de fem minutter det kræver at tømme skraldespand, postkasse og hvad vi nu hver især har, som skal gøres udenfor lige nu. Havevejr er det ihvertfald ikke her. Og så er der intet som en tidlig buket, der kan varme havehjertet indendøre.

Jeg elsker selv dens slags buketter, som moder natur gratis leverer forsyninger til og som kan plukkes i løbet af fem minutter. I weekenden nød jeg naturen ved skoven ved Mossø. Og her stod materialet bogstaveligt uden for døren. En tidlig lyseblå tue af forglemmigej og nogle dyblilla judaspenge eller Lunaria – kært barn mange navne – kaldte nærmest på at blive plukket for at komme med indenfor i varmen. Jeg tog fem af hver og fandt et af de gamle farvede hyacintglas fra Holmegård frem til sikre buketten friske vandforsyninger. Så fik jeg i løbet af en halv snes minutter brændstof til at varme mit farveelskende blomsterhjerte nogle dage. Altimens glæder mig til at det atter bliver vejr til at nyde haven med alt det dejlige grønne udenfor. Håber også at du har blomster i haven til at plukke af.