Blondinefest i forhaven

IMG_9273

De er lidt som en drøm. Veldrejede, ungdommelige og imponerende vedholdne – trods alle fordomme om damer i deres alder. Vil du se med og møde nogle af alle de dejlige, modne blondiner, der lige nu danser lystigt omkring og sørger for at vi atter har fest og farver her i årets forhavebed?

I de her dage – ja, faktisk uger – er mit blomstrende selskab i forhaven fuld af nyudsprugne tulipaner, der går hånd i hånd med lette narcisser og knejsende kejserkroner. Det er ren fest og ægte blomsterbal med al den liv og glade dage.

Løgene har jeg lagt i efteråret – hovedparten for fem-syv år siden. Og de kommer fortsat trofast igen år efter år. Nemt når først de er lagt og bare en glæde at se frem til hvert forår, når de folder sig ud i fuldt flor og med et glidende skifte overtager scenen her i maj efter forårets første, farvestrålende krokus.

Fyldte narcisser med et grøntigt skær ved udspring er blandt de yndige blondiner i bedet.

Fyldte narcisser med et grøntigt skær ved udspring er blandt de yndige blondiner i bedet.

Gæsteliste til løgbedet

Mit lysegule løgbed har jeg skabt med overstandere af gule kejserkroner, Fritillaria imperialis ‘Lutea’, en blandet buket af nacisser, heriblandt den fyldte, velduftende Narcissus ‘Cheerfulness’ og tulipaner som den tidlige creme og senere hvide ‘Purissima’, den dejlige lysegule ‘Cherida’, som blomstrer midt i tulipansæsonen og den senere grønstribede ‘Spring Green’.

Alle er stabile gengangere til løgballet, som afholdes nu på syvende år her i mit vestvendte forhave. For ‘Spring Green’ og kejserkronernes vedkommende er de først inviteret med for godt fem år siden, da der manglede enkelte gæster til at højne og forlænge festen i bedet – i ordets bogstaveligste forstand.

Og trods nutidens tulipaners blakkede ry  i en moden alder og vores lerede østjysk muld, så danser de modne blondiner fortsat lystigt omkring her i haven igen i år. Med den gæsteliste er det en ren fest og bare nemt at være vært og blomsterglad haveejer.

IMG_9413

En blanding af de grøntstribede ‘Spring Green’, creme ‘Purissima’ og lysegule ‘Cherida’- tulipaner skaber sammen med lyse narcisser og gule kejsekroner mangfoldig farve i bedet med alle de skønne, modne blondiner.